Dolgu enjeksiyonları, cilt güzelleştirmede en sok tercih edilen estetik yollardan biridir. Her bölge için farklı yöntemi olan ve genellikle hyalüronik asit bazlı olan bu maddeler yaşlanmanın en fazla göründüğü yüz bölgesi için kullanılıyor. Kırışıklıklar, derideki yaşlanma, yüzdeki bozukluklar dolguyla gideriliyor ve cilt daha iyi şartlarda yeniden canlanıyor. Cilt altına verilen dolgu maddesi, cildin alt katmanlarına destek veriyor ve kusurlu bölgenin içini doldurarak görünmez olmasını sağlıyor.
Kalıcı dolgu, Yarı Kalıcı dolgu ve geçici dolgu olarak farklı yöntemleri bulunmaktadır. Kullanılan ürünün, yöntemin kalitesine göre ve tedavide istikrara göre değişiklik gösteren başarı yüzdeleri mevcut olmakla beraber kullanılan kitlerin önemi fazladır.
Alın, göz kenarları, çene, yanak, dudak kısacası tüm yüz bölgesinde (doktorunu onay verdiği sürece) kırışıklık, ameliyat izleri, yara izleri, akne izleri vb. Nedenlerle oluşan boşluğu doldurmak isteyen veya estetik olarak daha şık bir görünüme sahip olmak isteyen hastalar bu operasyonu olabilir.
Dolgu maddesine karşı bilinen alerjisi olan hastalar, hamileler ve bağ dokusu hastalığı olanlar kişilerde dolgu uygulaması yapılmaması tavsiye edilmekle beraber. Bu konuda son söz doktorundur.
Dolgu işleminin uygulanması da oldukça basittir. Bunun için önce uzman doktor, yüzünüzü inceleyerek, sizin talebinize göre doldurulması veya müdahale edilmesi gereken bölgeleri tespit eder. Daha sonra bu bölgeler anestezik kremle ya da çok az ölçüde ilaçlarla uyuşturulur. Ardından çok ince iğnelerle, dolgu maddesi gerektiği miktarda doku altına aktarılır ve ihtiyaç duyulan bölgeye enjeksiyon sağlanır. İşlemin ardından birkaç gün hafif bir şişlik olmakla beraber bu çok kısa süre sonra geçmektedir. İşlem tekrarlandıkça, kalıcılık artar.
Bu operasyon çok ağrılı bir süreç olmamakla beraber yapılma esnasında yüz yüzeysel ve lokal olarak uyuşturulur. Uyuşmanın etkisinin geçmesi ile beraber yanma ve ağrı hissedilse de bunlar kısa süre sonra geçmektedir.
Hastanın kendi yağ dokusu yoğunlaştırılıp yüzdeki hacim kayıplarını gidermekte kullanılabilir. Bunun dışında çok sayıda yapay (sentetik) dolgu malzemesi bulunmaktadır. Silikon ve plastik ürünleri (alloplastik materyaller) gibi kalıcı olan dolgular bazı riskleri nedeni ile fazla tercih edilmemektedir. En yaygın olarak kullanılan dolgu malzemesi, vücudumuzda hücreler arası boşluğu dolduran hyalüronik asidin sentetik olarak üretilmiş formudur. Hyalüronik asit dolguları yan etkilerinin az olması, doğal bir görünüm kazandırması ve gerektiğinde eritilmesinin mümkün olması gibi avantajları nedeni ile en çok tercih edilen dolgulardandır.
Botoks Fiyatları ortalama bir operasyon için 750 TL-1.000 TL arasında,
Dudak Dolgusu 1.000 TL-2.000 TL arasında,
Gözaltı Işık Dolgusu, 1.500 TL-2.000 TL arasında,
Yüz dolgusu ( akne izleri için) 4.000 TL -7.000 TL arası